ATV PRO guide ATV och Quad Holker

Hos ATV PRO finner dere et bredt utvalg av alle ulike håndtak som finnes på markedet for ATV, Quad og Cross. Det finnes ulike håndtak for ulike applikasjoner. En ATV har oftest tommelgass montert originalt og har derfor samme diameter på høyre og venstre gummihåndtak (hvor 22 mm er standard). En cross eller en ATV med rullegass har derimot forskjellig diameter på høyre og venstre håndtak, dette på grunn av den større diameteren på vrigasshåndtaket.
Header ATVPRO Holker
Bytte av håndtak
Hvordan bytter man sine gamle og utslitte gummihåndtak mot nye og freshe? Det finnes mange ulike teknikker, men det vi synes er enklest er følgende:
1. Begynn med å kutte av de gamle håndtakene, hvis du vil beholde de gamle håndtakene, kan du bruke en trykkdyse og "skyve" håndtaket hvis det ikke er limt eller skadet. Rengjør så styret og fjern gummirestene med en kniv eller et løsemiddel.
2. Ta så de nye håndtakene og fyll dem med bensin* og klem bensinen rundt i håndtaket, gassen smelter gummien i håndtaket og danner en slags lim som gjør at håndtaket sitter der det skal.
3. La bensinen virke i ca 30 sekunder, avhengig av tykkelsen på håndtaket og kvaliteten på gummien, og trykk så på det nye håndtaket på styret i en og samme bevegelse. Noen gummihåndtak har et ferdig hull i bunn for å slippe ut den luft som samles der når man trykker på håndtaket. Hvis ikke håndtaket ditt har det kan du ta en liten skrutrekker og gjøre et lite lufthull for å gjøre det lettere å montere.
4. Når du nå har fått håndtaket på plass på styret har du noen sekunder på deg å justere håndtaket slik at det sitter sånn som du vil før håndtaket setter seg fast.
5. Hvis du vil feste håndtaket ytterligere, kan du bruke ståltråd.
6. Ferdig! Se å kom deg ut!
*OBS! Vær forsiktig når du bruker bensin, da den både er skadelig for huden og miljøet. Bruk vernehansker, vernebriller og sørg for å kvitte deg med bensinrester på gjenbruksstasjoner der du kan kaste farlig avfall.