Finn de riktige delene til firhjulingen din!

eller

Velg ATV / UTV manuelt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Informasjon

Reservedelssøk etter merke, modell, årsmodell:Når du søker etter reservedeler via modell, vises passende deler til ditt valgte kjøretøy med informasjon om delen passer eller er såkalt universal.Deler merket "Passer Til Firhjulingen Din" er direkte tilpasset ditt valgte kjøretøy. Er delen merket med dette garanterer vi at den passer til ditt valgte kjøretøy, dersom delen ikke skulle passe hjelper vi deg gratis med utskifting til en passende del.Deler merket med "Universal" er ikke direkte modelltilpasset men passer til de fleste typer kjøretøy.Hvis du ønsker å navigere rundt blant reservedelene på siden, vil søket ditt lagres og viser da kun matchende reservedeler til du velger å gjenopprette det.For å gå tilbake til resultatsiden, klikk på "Vis alle deler"

Kardangaksel

Kardangaksel for ATV og UTV. Kardangakselen har som oppgave å overføre kraften fra motoren til drivverket til hjulene. Mange firehjulinger er i dag firehjulsdrevne og drevet skjer gjennom kardanaksler fra motoren som igjen er koblet til hjulene via drivakslene gjennom en type vinkelgir.

Eldre maskiner eller tohjulsdrevne sportsmaskiner og Quads i stedet for kardanaksel har kjededrift for drivverket. Firehjulsdrevne maskiner har som regel én fremre og én bakre kardanaksel, men det finnes modeller som mangler bakre kardanaksel og når de bakre drivakslene monteres direkte i girkassen som er plassert langt bak, så er funksjonen til den bakre kardanakselen er innebygd i kraftoverføringen i motor og girkasse.

På mange modeller er det derimot kardandrift foran og bak, disse kobles til motoren i hver medbringer hvor det er et knutekryss, det er da en aksel på tvers av motoren og kardanakslene roterer ofte konstant både foran og bak, selv om firehjulsdriften ikke er innkoblet da inngrepet av forhjulene ofte skjer i selve differensialen foran.

På firehjulinger er kardanakslene vanligvis ganske korte og det trengs derfor ingen støttelager, men kardanen er kun koblet til motoren og går direkte til baksiden av sluttgiret eller til fronten av diffen hvor den kobles sammen med en bærer og tverrskjøt.

På flere UTV-modeller har imidlertid kardanakselen et støttelager som hjelper til med å holde akselen på plass og balansert slik at det ikke oppstår vibrasjoner eller ubalanser.

Filter
37 produkter - 0 filter valgt
Lukk Nullstille Bruk
Filter (0)
Viser 37 produkter
Viser 37 av 37 produkter