Finn de riktige delene til firhjulingen din!

eller

Velg ATV / UTV manuelt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Informasjon

Reservedelssøk etter merke, modell, årsmodell:Når du søker etter reservedeler via modell, vises passende deler til ditt valgte kjøretøy med informasjon om delen passer eller er såkalt universal.Deler merket "Passer Til Firhjulingen Din" er direkte tilpasset ditt valgte kjøretøy. Er delen merket med dette garanterer vi at den passer til ditt valgte kjøretøy, dersom delen ikke skulle passe hjelper vi deg gratis med utskifting til en passende del.Deler merket med "Universal" er ikke direkte modelltilpasset men passer til de fleste typer kjøretøy.Hvis du ønsker å navigere rundt blant reservedelene på siden, vil søket ditt lagres og viser da kun matchende reservedeler til du velger å gjenopprette det.For å gå tilbake til resultatsiden, klikk på "Vis alle deler"

Vinsjrelé

Vinsjrelé for elektriske vinsjer for ATV-er, UTV-er og andre applikasjoner som bruker polaritetsreversering, DC-vinsjer på 12V eller 24V (volt).

Et vinsjrelé er montert på alle moderne typer elektriske vinsjer som brukes på firehjulinger, fritidskjøretøyer, vogner og redskaper. Reléets oppgave er å sende strøm fra batteriet på kjøretøyet til vinsjen når det mottar styrestrømsignal fra vinsjknappen, fjernkontrollen eller tilsvarende.


De fleste elektriske vinsjer har en enkel type elektrisk motor som endrer retning gjennom vinsjreléet, som er av en polaritetsreverserende type, dette betyr at når reléet mottar styrestrøm i én retning fra vinsjknappen slår vinsjreléet seg på og sender strøm fra batteriet i en retning til vinsjen, hvorpå vinsjen snurrer inn eller ut, når du trykker vinsjknappen i den andre retningen, endrer strømmen retning og vinsjen går i den andre retningen.


Et vinsjrelé har vanligvis fire tykkere poler med mutterkobling på toppen, hvor batteri pluss og minus og vinsj pluss og minus er tilkoblet. Disse poleringsmaskinene har ofte fargemerker på skruehodene, hvor rødt og svart er batteri pluss og minus og blått og gult er for vinsjen, kan vinsjstavene også merkes M+/M-.

Hvis vinsjens koblinger er koblet til feil pol, ingenting skjer mer alvorlig enn at vinsjen går i feil retning når du trykker på knappen. I tillegg til de grovere polene på toppen av vinsjreléet, har den vanligvis to mindre kabler som går ut av reléet, eller flate pinner for tilkobling av vinsjknappen. Gjennom denne koblingen kommer styrestrømmen som gjør at reléet slår seg på og sender strøm på.

Vinsjknappen har på sin side en ekstra kabel til seg som noen ganger går fra vinsjreléet, men som også kan kobles til quad-ens kabelfloker lenger opp mot knappens posisjon. Den tredje ledningen til vinsjknappen er knappens 12 volts forsyning, det er dette 12 volts signalet som sendes videre i en av de to ledningene, ofte grønn og sort, som kobles til releet.

Et vinsjrelé er en komponent som slites ut uten å være synlig, hver gang vinsjreléet slås på slites kontaktflatene inne i reléet og har batteriet for lite strøm slites reléet ut raskere kan fukt og skitt også forårsake slitasje på et vinsjrelé.

Det første symptomet på at et vinsjrelé går i stykker er vanligvis at det klikker fra tid til annen uten at vinsjen beveger seg, og så går over til å ikke virke i det hele tatt. Den vanligste feilen når en elektrisk vinsj ikke fungerer, forutsatt at batteriet har tilstrekkelig strøm, er at vinsjreléet er ødelagt og må skiftes.

Heldigvis er det veldig enkelt å bytte et vinsjrelé og i dag finnes det flere rimelige releer som gjør reparasjonen ganske smertefri.

Hvis du vil lære mer om vinsjelektronikk og vinsjreleer, kan du lese mer i vår guide !

Filter
14 produkter - 0 filter valgt
Lukk Nullstille Bruk
Filter (0)
Viser 14 produkter
Viser 14 av 14 produkter