Finn de riktige delene til firhjulingen din!

eller

Velg ATV / UTV manuelt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Informasjon

Reservedelssøk etter merke, modell, årsmodell:Når du søker etter reservedeler via modell, vises passende deler til ditt valgte kjøretøy med informasjon om delen passer eller er såkalt universal.Deler merket "Passer Til Firhjulingen Din" er direkte tilpasset ditt valgte kjøretøy. Er delen merket med dette garanterer vi at den passer til ditt valgte kjøretøy, dersom delen ikke skulle passe hjelper vi deg gratis med utskifting til en passende del.Deler merket med "Universal" er ikke direkte modelltilpasset men passer til de fleste typer kjøretøy.Hvis du ønsker å navigere rundt blant reservedelene på siden, vil søket ditt lagres og viser da kun matchende reservedeler til du velger å gjenopprette det.For å gå tilbake til resultatsiden, klikk på "Vis alle deler"

Lameller & Plater

Clutch lameller og plater for ATV- og Quad-modeller med manuell eller halvmanuell girkasse.

Lamellene og mellomskivene er delene som presses sammen i clutchkurven for å passere motorens rotasjon til drivlinjen til maskinen din.

Lamellene er skivene med gripeflate på, små forhøyninger av et ofte keramisk friksjonsmateriale som griper mellomskivene. Lamellene er vanligvis den delen som slites ut over tid.

Mellomskivene er, som navnet tilsier, skivene som ligger mellom lamellene og disse griper tak i lamellene. Mellomskivene er ofte laget av et kraftig stålmateriale. Mellomskivene kan bli skadet hvis clutchen er overopphetet, da de ofte er ganske tynne og derfor lett griper seg fast når varmen er for høy.

Som regel skiftes både lameller og mellomskiver samtidig, gjerne komplett med nye clutchfjærer, for å sikre at delene har like lang levetid og ikke slites ujevnt.

For ATV- og Quad-modeller med lameller er det svært viktig at det brukes en motorolje tilpasset dette, vanligvis brukes en MC-olje med JASO-klassifisering, denne skiller seg fra en vanlig motorolje for biler som gjør ikke ha tilsetningsstoffene som skal til for at friksjonsmaterialet i lamellene skal vare.