ATV PRO guide til batterier

Montering og funktioner Motobatt batterier

Alle Motobatt-batterier er ferdigfylte og fulladede og kan monteres direkte i kjøretøyet. Det eneste du trenger å gjøre er å koble pluss- og minuspolene på batteriet.
Header ATV Batteriguide
Montering
Åpne esken og kontroller at alle monteringsdetaljer er inkludert, du må ha et sett med batteripoler, monteringsskrue og heksenøkkel for montering. Noen batterier inneholder også avstandsstykker dersom monteringen foregår i en batteriboks som er større enn Motobatt-batteriet.
Kontroller at batteriet har riktig spenning, den skal være mellom 12,85 og 12,7 volt.
Legg merke til hvordan batteriklemmene på ditt eksisterende batteri sitter og batteriposisjonen i batterirommet. Bruk de medfølgende avstandsstykkene for å få batteriet til å passe godt i batterirommet.
Løft beskyttelsespluggene fra klemmene som skal brukes med en kniv eller liten skrutrekker, og la pluggene sitte igjen på de batteriterminalene du ikke bruker.
Monter batteriklemmene med de medfølgende sekskantskruene i klemmene du fjernet beskyttelsespluggene fra, én batteripol for minus (svart) og én for pluss (rød). Det er ikke nødvendig å bruke Loctite på skruene da klemmene er litt for koniske for å få skruene til å sitte der de skal. Ikke skru for hardt!
Monter batteriet i kjøretøyets batteriboksen og koble pluss- og minuskablene til batteripolene med de medfølgende skruene. Disse skal heller ikke skrus for hardt fast!
Ferdig!
Skyddspluggar
1. Fjern pluggene forsiktig
2. Batteripoltilkobling
3. Montering av batteripoler
Montering av kabler med eller uten batteripolterminaler
Montering kablar
Du kan montere kablene fra kjøretøyet enten direkte i batteripoltilkoblingen eller via en batteripolterminal (eksempel B).
Vedlikeholdsladning
Akkurat som med vanlige AGM-batterier må Motobatt-batteriene vedlikeholdslades om de ikke brukes på lenge. Bruker du din ATV for å jobbe i skogen og bruker mye elektronisk utstyr kan det være lurt å vedlikeholdslade batteriet på maskinen din når du ikke bruker den for å holde batteriet i så god stand som mulig. Parkerer du kjøretøyet i lange perioder er en vedlikeholdslader et must for at batteriet ikke skal lades ut og ødelegges. Dette er noe alle syre- og gelbatterier har til felles.
Doble pluss- og minustilkoblinger
På de Motobatt-batterier som har doble pluss- og minuspoler, som på bildet nedenfor, kan du bruke begge polene for å montere ekstratilbehør som batteriladere, GPS, vinsjkabler eller annet elektronisk utstyr. Du kan måtte komplettere med ytterligere batteriterminaler eller skruer for å utnytte alle fire polene.
Dubbla plus och minus
Avstandsstykker
Avstandsstykker er de plastdetaljene som bidrar til å holde batteriet på plass i batteriboksen på kjøretøyet ditt, og på de fleste Motobatt-batterier er disse avstandsstykkene inkludert. Disse brukes når Motobatt-batteriet er mindre enn originalbatteriet og må stabiliseres i batteriboksen. I noen tilfeller er det ikke nødvendig å bruke disse avstandsstykkene.