Finn de riktige delene til firhjulingen din!

eller

Velg ATV / UTV manuelt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Informasjon

Reservedelssøk etter merke, modell, årsmodell:Når du søker etter reservedeler via modell, vises passende deler til ditt valgte kjøretøy med informasjon om delen passer eller er såkalt universal.Deler merket "Passer Til Firhjulingen Din" er direkte tilpasset ditt valgte kjøretøy. Er delen merket med dette garanterer vi at den passer til ditt valgte kjøretøy, dersom delen ikke skulle passe hjelper vi deg gratis med utskifting til en passende del.Deler merket med "Universal" er ikke direkte modelltilpasset men passer til de fleste typer kjøretøy.Hvis du ønsker å navigere rundt blant reservedelene på siden, vil søket ditt lagres og viser da kun matchende reservedeler til du velger å gjenopprette det.For å gå tilbake til resultatsiden, klikk på "Vis alle deler"

Startgir

Startgir for ATV og UTV. En firehjuling har ofte to startgir inne i motordekselet som startmotoren driver for å starte motoren.

Startmotoren har gir på utgående aksel som driver et mindre gir som igjen driver et større gir som er skrudd inn i svinghjulet og som via et enveislager driver motoren rundt når du trykker på startknappen og startmotoren snurrer. Det lille giret er bygget med to girringer og er der for å gi startmotoren et høyere utvekslingsforhold slik at den kan trekke motoren rundt.

Det mindre giret sitter vanligvis på en pinne i motordekselet og støttes av et nålelager i midten. Det større giret er ofte boltet direkte til svinghjulet og på en eller annen måte koblet til veivakselen, når starteren snur enveislageret i midten av starteren griper den indre lagerringen og driver motoren rundt. Når motoren har startet og gått opp mer enn startmotoren, kobler enveislageret ut startmotoren slik at den ikke snurrer med motorturtallet.

Det finnes andre typer startmekanismer på firehjulinger hvor bruk av bendix-gir, et gir som sitter separat inne i motordekselet og som "skyter ut" når startmotoren snurrer for å gripe giret på svinghjulet.

Noen maskiner, hovedsakelig UTV-maskiner, har konvensjonelle startmotorer med innebygde bendix-drev som ligner på det man finner og er mer vanlig på biler.