Finn de riktige delene til firhjulingen din!

eller

Velg ATV / UTV manuelt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Informasjon

Reservedelssøk etter merke, modell, årsmodell:Når du søker etter reservedeler via modell, vises passende deler til ditt valgte kjøretøy med informasjon om delen passer eller er såkalt universal.Deler merket "Passer Til Firhjulingen Din" er direkte tilpasset ditt valgte kjøretøy. Er delen merket med dette garanterer vi at den passer til ditt valgte kjøretøy, dersom delen ikke skulle passe hjelper vi deg gratis med utskifting til en passende del.Deler merket med "Universal" er ikke direkte modelltilpasset men passer til de fleste typer kjøretøy.Hvis du ønsker å navigere rundt blant reservedelene på siden, vil søket ditt lagres og viser da kun matchende reservedeler til du velger å gjenopprette det.For å gå tilbake til resultatsiden, klikk på "Vis alle deler"

Speedometer sensor

Speedometersensoren er delen som registrerer hastigheten din ATV eller UTV kjører med.

Det finnes noen få forskjellige typer speedometersensorer, men de bruker primært to vanlige typer som finnes på ATV og UTV modeller:

Elektronisk hastighetsmålersensor/hastighetsmålersensor

På moderne ATV-er og UTV-er er den vanligste typen speedometersensor en liten elektronisk sensor montert i motorblokken eller girkassen. Ofte fungerer sensoren ved at sensoren magnetisk/induktivt registrerer rotasjonen av en roterende del i motoren eller girkassen, hvorpå sensoren sender dette signalet videre til speedometeret som beregner kjøretøyets hastighet og viser dette i displayet på speedometeret.

Hastighetsmålersensorer av denne typen gjenkjennes vanligvis ved at de er skrudd direkte inn i motoren eller girkasseblokken med en skrue, og inn i motorblokken er det en sylinderformet del som er den delen som leser rotasjonen. Denne sensortypen er mest vanlig på ATV-er og UTV-er med digitale hastighetsmålere, men det finnes også analoge hastighetsmålere som bruker denne typen sensorer og deretter konverterer signalet fra sensoren slik at målerens visere beveger seg.

Det finnes også speedometersensorer som måler rotasjonen til f.eks. frontdrevet på noen kjededrevne firehjulinger og Quad-modeller.

Denne typen sensor er veldig enkel å bytte ut og hvis quad ikke viser hastigheten i displayet, er det mest sannsynlig sensoren som har gått i stykker. Du bytter den ved å løsne den fra motorblokken med en skrue, da kan det lekke ut olje, så hvis du ikke har planlagt oljeskift samtidig, vinkle quaden på siden for å unngå at oljen lekker ut.

Deretter kobler du sensoren fra kontakten og plugger inn den nye, legger litt olje på o-ringen som tetter sensoren mot motorblokken hvis sensoren sitter fast i motoren eller girkassen.

Mekanisk hastighetsmålersensor

På eldre typer firehjulinger er det vanlig at hastigheten indikeres helt mekanisk via en kabel som går fra et konisk gir på en utgående aksel på motoren og opp til speedometertavlen hvor rotasjonen av kabelen konverteres til avlesninger. på speedometeret. Den vanligste feilen på denne typen hastighetsindikator er ganske enkelt at ledningen har gått av etter å ha snurret noen tusen omdreininger.

Filter
26 produkter - 0 filter valgt
Lukk Nullstille Bruk
Filter (0)
Viser 26 produkter
Viser 26 av 26 produkter