Finn de riktige delene til firhjulingen din!

eller

Velg ATV / UTV manuelt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Informasjon

Reservedelssøk etter merke, modell, årsmodell:Når du søker etter reservedeler via modell, vises passende deler til ditt valgte kjøretøy med informasjon om delen passer eller er såkalt universal.Deler merket "Passer Til Firhjulingen Din" er direkte tilpasset ditt valgte kjøretøy. Er delen merket med dette garanterer vi at den passer til ditt valgte kjøretøy, dersom delen ikke skulle passe hjelper vi deg gratis med utskifting til en passende del.Deler merket med "Universal" er ikke direkte modelltilpasset men passer til de fleste typer kjøretøy.Hvis du ønsker å navigere rundt blant reservedelene på siden, vil søket ditt lagres og viser da kun matchende reservedeler til du velger å gjenopprette det.For å gå tilbake til resultatsiden, klikk på "Vis alle deler"

Hjullager

Hjullager sitter rundt din ATV eller UTV og er den delen av kjøretøyet som lar hjulene rulle fritt. Det finnes noen forskjellige typer hjullager på firehjulinger, men det vanligste er at det er ett eller to kulelager i et hjulnav ved hvert hjul.

Hvis du har slark i hjullagrene, kan dette vanligvis merkes hvis du løfter opp hjulet på maskinen din og rykker det opp og ned, det kan også komme en sutrende lyd når du kjører, spesielt når du svinger noe med jevn hastighet ettersom hjullageret belastes litt ekstra.

På firehjulsdrevne firehjulinger med individuell allroundfjæring (IRS) er for- og bakhjulslagrene vanligvis plassert i et hjulnav eller hjulspindel, som igjen er festet til a-armene/lenkearmene. Hjullageret presses inn i navet og drivakselen går gjennom hjullageret som har et hjulnav montert på der du fester felgen på firehjulingen.

På firehjulsdrevne firehjulinger med stiv bakaksel er hjullager vanligvis plassert i "røret" som bakakselen er plassert i, hjullagrene er plassert i enden av røret og fungerer delvis som støtte for den bakre aksel.

På racingmodeller og Quads med kun kjededrevet bakhjulsdrift er bakakselen i stedet lagret i et nav som sitter i den bakre svingarmen og det er ofte ett eller to lagre fra hver side i dette navet med en pakkboks i enden .

På tohjulsdrevne ATV- og Quad-modeller presses hjullagrene inn på en aksel på forhjulsspindelen.

Felles for alle hjullagre på firehjulinger er at de er ganske enkle å skifte, du trenger sjelden eventuelle spesialverktøy da lagrene ikke er spesielt hardt presset i hjulnav eller på hjulspindler, kan hjullager normalt fjernes og monteres på nytt med en skrustikke og et par fatninger eller fatninger av passende størrelse. Vær forsiktig når du installerer lagre at du ikke presser eller slår mot den indre lagerringen, da dette kan skade hjullageret og redusere levetiden som et resultat.

Filter (0)
Viser 106 produkter
Viser 48 av 106 produkter