Finn de riktige delene til firhjulingen din!

eller

Velg ATV / UTV manuelt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Informasjon

Reservedelssøk etter merke, modell, årsmodell:Når du søker etter reservedeler via modell, vises passende deler til ditt valgte kjøretøy med informasjon om delen passer eller er såkalt universal.Deler merket "Passer Til Firhjulingen Din" er direkte tilpasset ditt valgte kjøretøy. Er delen merket med dette garanterer vi at den passer til ditt valgte kjøretøy, dersom delen ikke skulle passe hjelper vi deg gratis med utskifting til en passende del.Deler merket med "Universal" er ikke direkte modelltilpasset men passer til de fleste typer kjøretøy.Hvis du ønsker å navigere rundt blant reservedelene på siden, vil søket ditt lagres og viser da kun matchende reservedeler til du velger å gjenopprette det.For å gå tilbake til resultatsiden, klikk på "Vis alle deler"

Plogfjær

Plogfjærer for ATV og UTV plogblader.

Plogfjærene på snøplogen din har en viktig sikkerhetsfunksjon og er til for at brøytebladet skal kunne vinkles fremover dersom slitestålet stopper i en hindring i bakken, i stedet for at kraften fra et slikt stopp forplantes gjennom plogbladet til firehjulingen og føreren med fare for skader som følge, absorberer fjærene på plogbladet noe av denne kraften.

Som regel monteres plogblader for quads og UTV i plogene med leddbolt i bunnen, og plogfjærene stabiliserer plogen i toppen og gir et fleksibelt, men sikkert feste. Med dette fleksible festet får du sikkerhetsfunksjonen til at bladet "trigger" ved bråstopp, og en justeringsmulighet hvor du ofte kan stille inn vinkelen på bladet til bakken med asymmetriske avstandsstykker i plogrammet.

Plogfjærene festes vanligvis i hull plassert øverst på snøskjæret og går skrått ned mot plogen hvor de kobles til løkker som sitter i vinkelbeslag i plogen. Forspenningen til en plogfjær kan vanligvis justeres i dette øyet ved å stramme mutterne på gjengestangen festet til øyet. Hvis du strammer fjærene vil det kreve mer kraft for at plogen skal "løsne", og hvis du gjør fjærene løsere, vil bladet ha lettere for å bøye seg.

Ofte ønsker man å stramme fjærene litt dersom brøyting foregår i kupert terreng, grusveier med småstein i, eller frossen snø som bladet risikerer å sette seg fast i, hvis fjærene er for løst strammet kan bladet vinkle til tider og tider under normal pløying.

Plogprodusenter bruker ofte forskjellige lengder og dimensjoner for sine plogfjærer, men det viktige er at fjæren er lang nok mellom brakettene på plogen din.