Finn de riktige delene til firhjulingen din!

eller

Velg ATV / UTV manuelt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Informasjon

Reservedelssøk etter merke, modell, årsmodell:Når du søker etter reservedeler via modell, vises passende deler til ditt valgte kjøretøy med informasjon om delen passer eller er såkalt universal.Deler merket "Passer Til Firhjulingen Din" er direkte tilpasset ditt valgte kjøretøy. Er delen merket med dette garanterer vi at den passer til ditt valgte kjøretøy, dersom delen ikke skulle passe hjelper vi deg gratis med utskifting til en passende del.Deler merket med "Universal" er ikke direkte modelltilpasset men passer til de fleste typer kjøretøy.Hvis du ønsker å navigere rundt blant reservedelene på siden, vil søket ditt lagres og viser da kun matchende reservedeler til du velger å gjenopprette det.For å gå tilbake til resultatsiden, klikk på "Vis alle deler"

Kamaksel

Kamaksel for ATV og UTV med firetaktsmotor. Moderne quads og SUV-modeller har vanligvis én (SOHC – Single Overhead Cam Shaft) eller to (DOHC – Double Overhead Cam Shaft) overliggende kamaksler som skyver ventilene til å åpne og lukke med motorens rotasjon.

Kamakslene drives av en timingkjede som sitter mellom et tannhjul på veivakselen og går opp gjennom sylinder og sylinderhode og tres over kamakslene. Selve kamakslene er montert i sylinderhodet og ligger i lagerspor som vanligvis støpes i toppen med overheng som holder dem på plass, kamakslene har forlengere (Cams) som er de delene som enten direkte skyver ventilene eller indirekte via vippe armer.

< p> Kamakselen har vanligvis et tannhjul skrudd inn i den ene enden, men det er aksler der giret er godt trykket, på giret er det vanligvis markeringer som hjelper deg med å sette kammene i riktig nedre posisjon etter at de er demontert.

Noen maskiner har også en dekompresjonsfunksjon på kamakselen, funksjonen til dekompresjonen er å slippe ut litt kompresjon når motoren skal starte for å gjøre det lettere for startmotoren å trekke motoren rundt, når motoren går opp, dekomp. kastes inn ved hjelp av sentrifugalkraften som oppstår ved rotasjon av motoren.

Hvis du har problemer med at motoren din er vanskelig å starte og du har en dekompresjonsfunksjon på kamakselen kan denne være utslitt, vanligvis resulterer dette i at startmotoren ikke klarer å trekke motoren til tross for god batteristyrke.