ATV PRO guide til Warn vinsjer

Alt om Warn vinsjer for ATV og UTV

Warn Vinsjer er for deg som er på utkikk etter en vinsj av høy kvalitet som du kan stole på, og med lengst tid i bransjen har Warn etablert seg som et merke du kan stole på. Alle Warns sine vinsjer er kjente for å ha svært lang holdbarhet og best funksjonalitet. Skal du arbeide seriøst med din vinsj og vil kunne stole på at den alltid er der når du trenger den er det en Warn Vinsj du skal ha.

Nok en fordel med Warns vinsjer er at vi har alle reservedeler, også til de gamle vinsjene, noe som gjør at du kan oppgradere vinsjen din når den begynner å bli litt for gammel og utslitt.
Header ATV Vinschvajerguide
Warn Pro Vantage
Ersattet av Warn AXON

De nye Pro Vantage vinsjene som erstatter de eldre RT- og XT-seriene har en lignende 3-stegs planetgir og en videreutviklet skivebrems. De har helt nye motorer som ikke tar like mye strøm, og mer tetninger i hele vinsjen (høyere koblingsklasse).

Plogroller/Linfører med 4 ganger større diameter på styrerullen nede som originalt på Pro Vantage-vinsjene med stålvaier. Trådløs fjernkontroll (artikkelnummer: 74500) er inkludert til 2500- og 3500-vinsjene. 4500-vinsjene for UTV har en opplyst vinsjkontroller for montering på f.eks instrumentpanet på din UTV. De nye Pro Vantage vinsjene med syntetline har en helt ny linestyring som er utviklet for å passe syntetlinen optimalt, samme type som på kjøretøyvinsjene og industrivinsjene. Ellers er plattformene like enten det er syntet- eller stålvaier.

Warn Pro Vantage ATV Vinsjer har enten stålvaier eller nylonline, og de vinsjer som har nylonline har en S på slutten av navnet, f.eks. "Pro Vantage 4500-S"
Warn Vantage
Ersattet av Warn VRX

De nya Vantage-vinsjene er svært prisgunstige vinsjer som minner veldig om Warns tidligere 2,5 ci og A2000-modeller. Den finnes i modeller med 2000, 3000 og 4000 lbs dragstyrke. Samtlige modeller finnes med stålwire eller syntetline for å passe alle brukere.

Disse modellene har en dynamisk brems, noe som innebærer at det er treghetsmomentet i vinsjkonstruksjonen som gjør at Vantage-vinsjen ikke egner seg like bra for bruk ved f.eks løfting av plog eller til en tømmerkran med hengende last da det er høy sannsynlighet for at lasten synker når man ikke kjører med vinsjen. Men den er helt perfekt for arbeid i skogen, for å dra dyr under jakt eller for å dra løs ATV'en når man kjører fast. Et prisgunstig alternativ for deg som bruker din ATV for moro skyld!

Warn Vantage ATV Vinsjer finnes enten med stål wire eller nylonline, og de vinsjer som har nylonline har en S på slutten av navnet, f.eks. "Vantage 4000-S"
Warn vinsjer passer
Warn ATV vinsjer passer alle standard vinsjfester på de fleste firehjulinger på markedet. Innfestingshullene for vinsjen er Warns sine standardiserte mål som er samme på nesten alle vinsjmerker, som er 76x124 mm, 4 st bolter.

Warns 4000 og 4500 vinsjer er tilpasset for UTV-maskiner og har innfestingsmål som måler 76mm x 167mm, 4 st bolter

Mangler din ATV eller UTV vinsjfeste har vi modelltilpassede vinsjfester for montering i fronten på din maskin eller vinsjfester for montering på lasteracket foran eller bak. Komplett kablasje med relé, styreswitch for styret, monteringsplate for linestyring (ikke vinsjfeste) samt monteringsinstruksjoner er inkludert i alle vinsjer, i Pro Vantage-serien er også en trådløs fjernkontroll inkludert (2500-3500-vinsjene) eller fjernkontroll med ledning (4500-vinsjen).
Warn Powersports historie
Warn er en verdensledende produsent av Offroad-tilbehør for jeeper, ATVer og UTVer og har vært i bransjen siden 1948. Selskapet ble startet av to brødre og begynte med en konvertering av Willys jeeper fra andre verdenskrig som ble bygd om for bruk av privatpersoner. Warn var først med å produsere en vinsj for ”hobbybruk”, og den første vinsjen kom til i 1959. Siden den gang har Warn fortsatt å utvikle og produsere vinsjer og andre tilbehør som ploger, beskyttelsesplater, bumpere og andre tilbehør for alle Offroad-applikasjoner.

Warn er den dag i dag verdenskjente i offroadkretser som et merke med høyeste kvalitet og beste brukervennlighet.

Vi på ATV Huset har solgt Warns sine vinsjer, ploger, bukplater, bumpere og andre tilbehør i flere års tid og er selv veldig imponert over den høye kvaliteten som samtlige produkter har. Når det kommer til brukervennlighet, presisjon i produksjon og funksjonalitet er Warns produkter i topp innenfor alle kategorier.

Etter å ha tjent en rekke ATV-eiere gjennom mange år har Warns XT og RT-serie med vinsjer fått gå til side for en ny generasjon vinsjmodeller. Våren 2013 ble en ny serie lansert for ATV og UTV, Pro Vantage og Vantage-serien. Her ovenfor kan dere lese om hva som skiller disse seriene. Dere som eier en eldre Warn-vinsj eller en RT/XT-vinsj vil også i fremtiden kunne bestille reservedeler om noen del skulle bli utslitt. Vi på ATV Huset har samtlige deler fra Warns, kontakt oss med din vinsjmodell og hvilken del du er på utkikk etter så hjelper vi deg.