ATV Pro Beskyttelsesplate guide

Lær deg mer om beskyttelsesplater til ATV/UTV

En beskyttelsesplate til din ATV er både smart og pent og kan gjøre at du sparer mye penger dersom en ulykke først inntreffer og en stein ligger litt uheldig til på skogsstien. Lengst ned på denne siden kan du se steg-for-steg hvordan du monterer en beskyttelsesplate.
Header ATVPRO Beskyttelseplate
De fleste beskyttelsesplatene på markedet i dag er laget i aluminium eller HDPE-plast.

Det finnes en rekke ulike produsenter av beskyttelsesplater til ATV:er på markedet i dag, og forskjellen på de ulike platene kan være forskjellig materiale, passform og utseende. Vi selger alle kjente merker som passer nesten alle ATV-modeller.

De fleste beskyttelsesplatene som selges i dag er heldekkende og beskytter både hele underdelen, A-armene og fotbaljene på din ATV. I noen tilfeller finnes det også løse A-armbeskyttelser eller beskyttelser for underdelen, men vi anbefaler full beskyttelse.
Bukplater i HDPE-plast
Hasplåt i HDPE Plast
Bukplater i HDPE-plast er relativt nytt på ATV-markedet, og bukplaten er laget i ekstremt stødig og feit plast som klarer ekstrem kulde. Beskyttelsesplaten er ofte rundt 10 mm tjukk.

Fordeler med bukplate i HDPE-plast:

- Komplett beskyttelse under din ATV
- Bukplaten ruster aldri
- Bukplaten ”sklir” over hindringer mye enklere enn en bukplate i aluminium
- Bukplaten kan rettes oppover med en varmepistol
Beskyttelsesplater i aluminium
Hasplåt i aluminium
Beskyttelsesplater i aluminium er originalen når det kommer til beskyttelsesplater for ATV:er, ofte laget i 3-4 mm ulakkert aluminium.

Fordeler med beskyttelsesplater i aluminium:

- Komplett beskyttelse under din ATV
- Maksimal bakkeklaring
- Lav vekt
Montering
Instruksjoner og monteringsdetaljer følger med alle beskyttelsesplater, og er tilpasset hver enkelt maskin.

For montering kreves standardverktøy og en viss erfaring av skruing. Det er ikke avansert å montere beskyttelsesplatene våre, og med litt tålmodighet er det gjort på noen timer i garasjen.
Hasplåt sprängskiss
Beskyttelsesplater og plogfester
De fleste av våre beskyttelsesplater er forberedt for montering av sentermonterte plogfester fra WARN eller BRONCO/CYCLE COUNTRY/IB. Er ikke beskyttelsesplaten du har kjøpt forberedt for montering av sentermontert plogfeste skjærer man nokså enkelt ut en del av beskyttelsesplaten der innfestingene til plogfestet sitter – dette er selvfølgelig enklest om man har en beskyttelsesplate i HDPE-plast, men med baufil eller borr kan dette også gjøres med beskyttelsesplater i aluminium. Vanligvis trenger man ikke skjære ut så mye av beskyttelsesplaten da plogfestet sine innfestingspunkter som oftest er ganske små.

Alternativet til å skjære i beskyttelsesplaten er å demontere midtdelen av beskyttelsesplaten i den perioden den sentermonterte plogen er i bruk.

For frontmonterte ploger kan man komme til å måtte modifisere frontdelen av beskyttelsesplaten for at plogfestet skal passe da de innimellom tar opp samme plass i fronten på din ATV. Vanligvis er det kun små modifiseringer av fronten som kreves.
Hasplåt plogfäste
Monter din bukplate!
Instruksjons- og monteringsdetaljer følger med alle bukplater vi selger. Nedenfor kan du se over hvordan montering av en bukplate fungerer. Guiden nedenfor beskriver monteringen av en bukplate på en Yamaha Grizzly ATV, men er ganske så lik på de fleste ATV-modeller.

Noe som kan være verdt å nevne er at bukplatene i vårt utvalg har svært god passform, noe som gjør monteringen til en lek!
1. Bukplatene fåes oftest levert i 7 deler, en stor del som monteres like under firehjulingen (1), en frontdel som går opp i fronten (2), en bakre del (3) samt 4 A-armbeskyttelser (4,5, 6 og 7). Øvrige posisjoner som sett nedenfor (8, 9, 10, 11 og 12) refererer til fester som bukplaten monteres fast i ATV:en med.
Hasplåt sprängskiss
2. De fleste firehjulinger leveres med originalt monterte tynne plastdeksel på undersiden – demonter alle disse. Den enkleste måten å montere bukplaten hvis du ikke har en bilheis er å løfte ATV:en på "bakenden", legge en pappbit under dokken slik at du ikke skader plastryggen og sjekke at du har skrudd fast tankdekselet riktig slik at det ikke renner ut bensin.
ATV på baken
3. Bukplaten er ofte utstyrt med fester som først monteres i rammen for så å brukes for å montere bukplaten i – monter disse.
Hasplåt monteringsfäste
4. Montering av senterplaten.
Hasplåt mittplåt
5. Her monteres også fester i senterplaten for å feste den bakre platen i.
Hasplåt fästen bakre plåt
6. Her monteres den bakre platen.
Hasplåt bakre plåt
7. Monter frontdelen av platen, den festes i bakkanten av festet som ble skrudd fast i rammen i steg 1 samt med to medfølgende fester i en rammedel/bumperdel i fronten. Den fremre platen har vanligvis et uttak for vinsjrullene, alternativt er vinsjrullene montert over platen i forborede hull. Hvis du har et frontmontert plogfeste kan den fremre bukplaten måtte komme til å modifiseres litt da plogfestet og bukplaten i fronten ofte opptar samme plass, men med litt skruing pleier det ikke å være noe problem å få plass til begge.
Hasplåt främre plåt
8. Monter A-armbeskyttelsene, disse monteres enten i forberedte hull der originalplasten satt eller med medfølgende fester.
Hasplåt a-armsskydd
9. Ferdig! Nå kan du dra ut og kjøre som aldri før i skog og mark uten å måtte bekymre deg for stubber og steiner! Tenk på å trekke til bolter og muttere etter en periode med kjøring for å sørge for at de sitter som de skal.
Utvalg Av Beskyttelsesplater