ATVPRO guide for håndtaksvarme

Lær mer om håndtaksvarme og tommelgassoppvarming

Hånd- og tommelgassvarme er et av de mest populære tilbehørene til firehjulinger om vinteren. Alle som har kjørt ATV om vinteren vet hvor fort hendene og tommelen blir kalde og hvor mye mer ubehagelig opplevelsen blir når du fryser. I denne guiden går vi gjennom fordelene med håndtaksvarme og tommelgassvarme. VI går også gjennom montering og bruk.
Header ATV Håndtaksvarme

I denne guiden lærer du mer om:

- Fordelene med håndtaksvarme
- Når trengs tommelgassoppvarming?
- Montering av håndtaksvarme
- Flersone og flertrinns oppvarming
Det er mange grunner til at det kan være en god idé å investere i hånd- og tommelgassvarmere, for eksempel:

Ved snøbrøyting: Bruker du ATV-en til å brøyte kommersielt eller hjemme på gården, er du spesielt sårbar da du sitter stille mesteparten av tiden med hendene og spesielt tommelen i statisk posisjon, det tar ikke lang tid før du begynner å fryse og snart kjenner du ikke fingrene i det hele tatt, noe som resulterer i både ubehagelig og farlig kjøring. Med hånd- og tommelgassvarme sørger du raskt for at kulden i hendene holdes unna, både Symtec og Broncos håndtaksvarmere gir rikelig med varme selv når det er skikkelig kaldt.

For hyggekjøring: Er du ute og kjører ATV i skog og jord om vinteren, merker du fort hvor kalde hendene dine blir av fartsvinden, selv om du beveger deg litt i salen for å unngå terrenget, posisjonen til tommelen er også ved denne type kjøring ganske statisk som fort gjør turen ubehagelig. Med håndtak og tommelgassvarme montert på din quad holder du hendene varme og slipper samtidig å bruke de tykkeste hanskene, noe som gjør det lettere når du vil ha tilgang til kontrollene på styret til ATV-en din.
Vanlige spørsmål
Kan min ATV tåle varme? – Ja, håndtaksvarmerne våre passer i utgangspunktet alle firehjulinger som er tilgjengelige, de passer alle maskiner med 22mm styre (standard på alle firehjulinger) som har batteri.

Bør jeg velge med eller uten tommelgassvarme? – Skal du drive med veldig lavintensiv kjøring, brøyting og arbeid osv., hvor du ikke jobber nok med kroppen til å generere varme i hele kroppen, anbefaler vi å håndtere oppvarming med tommelgassvarme, kjører du aktivt for moro i skog og land og bli litt svett når du løper, ren håndtaksvarme kan være å foretrekke som hjelp på travet før blodsirkulasjonen har kommet skikkelig i gang.

Blir det varmt nok? Ja! Både Broncos og Symtecs håndtaksvarmere har rikelig med krem ??og sørger for å holde hendene varme selv ved temperaturer under frysepunktet, f.eks. Symtec 2- eller 4-soners varme på maksimal effekt og du vil nesten brenne hendene hvis du ikke bruker hansker.
Bra å tenke på!
Diameteren på håndtakene - Noe du vanligvis ikke tenker på er hvor stor diameteren på håndtakene er og hvordan det påvirker, generelt har billigere håndtaksvarmere mye større diameter som kan gjøre det vanskeligere å holde styret i lengre perioder , det kommer selvfølgelig an på hvor store hendene dine er, men for "normale" hender (ca. størrelse 10 på hansker) er diameteren på de billigere versjonene av håndtaksvarmere ofte for grov til å være behagelig over lengre tid, våre håndtaksvarmere for ATV-er fra Bronco har både en behagelig diameter, men Symtec skiller seg ut som den beste av de to, håndtakene deres er utrolig godt bygget, komfortable og lette å gripe.

Merker av håndtaksvarmere – Det finnes en rekke ulike merker håndtaksvarmere for firehjulinger, i vårt sortiment finner du hovedsakelig produkter fra Bronco og Symtec.

Bronco er det rimeligere merket i vårt sortiment men holder god kvalitet og er svært rimelig, vi har solgt deres Digital Håndtaksvarmer med 4-trinns kontrollboks i stort antall i mange år. Broncos håndtaksvarme passer deg som er ute etter et rimelig produkt med god komfort.

Symtec er en amerikansk produsent av håndtaksvarmere som holder absolutt høyeste kvalitet, fra levetid på komponenter til komfort og varme i håndtak og tommel, de er i en klasse for seg. I tillegg til komplette pakker med hånd- og tommelgassvarme, har Symtec også løse håndtak eller tommelvarmeelementer, løse elementer du kan montere under valgfrie gummihåndtak samt varmeprodukter til setet, varmevester og til og med varmesåler som du kan koble til til 4-soners kontrollboks. Symtecs Håndtaksvarmer passer for de som stiller høye krav til kvalitet og funksjon og ønsker de beste håndtaksvarmerne på markedet.

Selv om Bronco er vårt billigste merke når det kommer til å håndtere varme, er det også en prisklasse under disse, vi har valgt å ikke selge de variantene da de etter vår mening er av for lav kvalitet og fremfor alt vanligvis er utrolig ubehagelige å holde for en person med normalstore hender. Bronco har også disse rimeligere variantene i sitt sortiment, vi har valgt å ikke selge disse, Bronco håndtaksvarmerne som vi selger er de vi vurderer er av god kvalitet og har komfortable håndtak.

Montering - Monteringen er litt forskjellig mellom de ulike merkene av håndtaksvarmere, noen er presset/limt på og noen har såkalt "lock-on" system, det vil si at de klemmes fast på styret med en innebygd skrue. Lock on kommer fra ATV/Quad/Motocross Racing-verdenen og har eksistert i mange år, et flott fleksibelt monteringssystem som fungerer så godt det kunne.

Viktig å tenke på ved montering av håndtaksvarme som limes/presses på, les bruksanvisningen nøye, vanligvis skal det brukes håndtakslim eller noen ganger multispray av typen WD-40 / 5-56 og når du trykker på håndtakene skal dette gjøres bestemt i ett øyeblikk, hvis du begynner å presse dem litt forsiktig, er det en risiko for at håndtakene setter seg fast i gangen og det er vanligvis ikke mulig å få dem fri i ett stykke. Det kan hjelpe å avkjøle håndtakene litt for å se om de løsner.

Koble aldri håndtaksvarmen løst - Varmeelementene i håndtakene er så kraftige at hvis du kobler håndtakene uten at de er montert på styret risikerer du at plastrøret inne i håndtaket smelter eller utvider seg slik at du aldri får håndtakene på .
Håndtaksvarmer informasjon
Montering
De fleste håndtaksvarmere er montert på lignende måte.

Du starter med å demontere dine eksisterende håndtaksvarmere, kutte dem fra hverandre eller skyve dem av med en trykkluftdyse fra en kompressor. Rengjør overflaten på styret der de gamle håndtakene var.

Monter deretter de nye håndtakene med varme, og pass på at du monterer riktig håndtak på høyre side avhengig av hvor du vil plassere kontrollboksen eller bryteren. Håndtakene monteres enten med håndtakslim eller skrus fast med umbraconskruene som sitter i håndtakene (kun Lock-On variantene).

Etter at du har montert håndtakene kobler du dem med kontaktstykkene til kontrollboksen eller bryteren, og plasser denne på styret eller ved siden av førersetet.

Koble så kontrollboksen/bryteren til batteriet eller annen 12-volts kilde på din ATV og jord, vanskeligere enn det blir det ikke!
Koblingsskjema
Symtec 2/4-zons montering
Bruk
Alle våre håndtaksvarmesett inkluderer en form for kontrollboks eller bryter slik at du kan aktivere og deaktivere håndtaksvarmen på din ATV. De litt mer avanserte settene inkluderer en digital kontrollboks der du kan bestemme varmen i håndtakene og tommelvarmeelementet i ulike trinn, i de enklere variantene kan du ofte velge mellom Høy eller Lav effekt.

På Broncos flertrinns håndtak og tommelgassoppvarming kan du bestemme varmen i fire forskjellige trinn for hender og tommel.

I Symtecs 2 & 4 Zone håndtaksvarmer kan du bestemme varmen i tommelen og hendene individuelt i 5 trinn.
Värmeinställning
Bestselgende Håndtaksvarme